A ShadeCraft bemutatta az első napelemes napernyőt

A ShadeCraft  egy robotikára szakosodott startup vállalat. Ez a fiatal kaliforniai cég,a CES-en bemutatta az első termékét, a napraforgót, amely az első napelemes napernyő, ami mesterséges intelligenciával van felruházva.

A napraforgó valóban használ mesterséges intelligenciát (AI) hiszen az internet kapcsolódása révén, követi a nap mozgását. Ez a robot napernyő magában foglal számos érzékelőt, amelyektől valós időben kapunk információkat, mint az UV-sugárzás, páratartalom, levegő minőség, hőmérséklet. A szél erősséget is érzékeli, igy automatikusan becsukódik a sérülések elkerülése érdekében.

A napraforgó fel van szerelve LED világitással, és USB csatlakozóval és egyéb kiegészitővel. A beépitett akkumulátor tárolja az energiát, a 72 órás üzemidőhöz. A hangszórók a zene élvezetét biztositják a szabadban.

A napraforgó tartalmaz két biztonsági kamerát, hogy a felhasználók védelmét biztositsák, amikor távol vannak otthonaitól. Mivel a napernyő fordul, ezen képessége révén, 360 fokos biztonsági és emlékezetes pillanatokat rögzit.

Képtalálat a következőre: „shadecraft”

A beépitett intelligens mikrofon és a wi-fi kompatibilis hangszórók, lehetővé teszik, hogy a felhasználók kommunikáljanak a népszerű varázslókon keresztül, mint az Alexa, Amazon Siri, Apple. A fedélzeti kamerák könnyen tudnak kapcsolódni a meglévő biztonsági rendszerekhez. A napraforgó vezérelhető a SmartShade ingyenes mobil alkalmazással iOS eszközökön.

A rengeteg funkcióval ellátott robot napernyő várhatóan ezen a nyáron lesz kapható, előzetes ára 3000 dollár