Z-Wave Plus

Z-Wave Plus termék ismertető

Mi az a Z-Wave Plus

Z-Wave Plus ™ egy új minősítési program, amely célja, hogy segítse a felhasználókat, a termékekkel kapcsolatban, amelyek kihasználják a nemrég bevezetett "Next Gen" Z-Wave hardver platformot, amit úgy is nevezünk mint 500 Series, 5. generációs Z-Wave Gen5 vagy csak simán Gen5. A Z-Wave Plus tanúsítvánnyal leegyszerűsödnek a  megoldások, kiszélesednek a  funkciók és a képességek, amelyek fokozzák a felhasználói élményt, igy a Z-Wave rendszerek még gyorsabban és könnyebben telepíthetők és beállithatók.

Z-Wave Plus javítja az eredeti  Z-Wave előirásokat,  kihasználva a legújabb fejlesztéseket ebben az izgalmas technológiában. A bevezetés után a Next-Gen, Z-Wave kiterjesztette képességek, beleértve a megnövelt hatótávolság, hosszabb akkumulátor-élettartam, Over The Air frissítés (OTA), további RF csatornák stb. - melyek mindegyike teljesen kompatibilis a meglévő Z-Wave termékekkel. Ezek a fejlesztések óriási előnyöket kinálnak, mint a rövidebb és könnyebb telepítés, gazdagabb eszköz profilok, javított automatikus hálózat javitó funkció és a hosszabb akkumulátor-élettartam.

A Z-Wave Plus használata  lehetővé teszi, a könnyű intelligens otthon rendszer épitését, hogy irányítsa a fényeket, készülékeket,a fűtés, biztonsági és multimédiás rendszereket akár egy gombnyomásra. A kétirányú kommunikáció, státusz frissítések a hálózatba, maximalizálja a megbízhatóságot és a rugalmasságot intelligens otthon rendszerünkben.

Z-Wave a vezeték nélküli otthoni automatizálási technológia, amely jelentős előnyökkel bir a régebbi technológiákkal szemben.

 • Kétirányú vezeték nélküli kommunikáció - az összes üzenet két irányú, ha nem ér célba, automatikusan ismétlődik
 • Állapot aktualizálások - Látjuk  minden eszköz státuszát a rendszerben (világítás, fűtés, készülékek, ...)
 • Mesh hálózati - automatikusan kiterjesztett hálózat,  nagy létesítmények
 • Könnyű vezérlés - használja a távirányítót, központi vezérlőt, okostelefon alkalmazásokat  az interneten keresztül

Z-Wave Plus kiterjesztett jellemzői a következők:

 • Jelentős megnövelt hatótávolság - akár 150 m (nyilt téren)
 • 50% -os javulás az akkumulátor élettartamában
 • 250% -kal nagyobb sávszélesség
 • Három F csatorna jobb zajvédettség és nagyobb sávszélesség
 • Új Plug-n-Play-hálózatra kiterjedő integrációs funkció
 • Javított az öngyógyítás és a hiba tolerancia Explorer Frame funkcióval
 • Szabványosított módszer Over the Air firmware frissítések (OTA)
 • Javított termék információ adatbázis

Z-Wave Plus a gyakorlatban

Az új funkciók a Z-Wave Plus készülékekben, segít abban, hogy a legerősebb, szilárd vezeték nélküli otthoni automatizálási rendszert épitsünk. A Z-Wave Plus fokozatosan kerül bevezetésre. Elsődlegesen a kiemelt készülékek, gyártók vezetik be az új funkciókkal és az új parancs osztályokkol elátott Z-Wave 500 sorozatú chippet.

Egy teljes új Z-Wave Plus rendszert telepitunk, ahol minden eszköz az új Gen5 tipusú, akkor nem találkozhatunk esetleges kompatibilitási problémákkal. Ők zökkenőmentesen működnek együtt (jobb, mint bármely Z-Wave rendszer eddig), és hozzá jut minden előnyéhez- amit az új funkciók kínálnak, mint a hosszabb akkumulátor-élettartam, kiterjesztett Z-wave hálózat és nagyobb sávszélesség. Akiknek az alap hálózata a régebbi 300- 400 sorozatú Z-Wave chippet használja, előfordulhatnak kommunikációs problémák az új eszközök telepitésénél. A gyártók folyamatosan dolgoznak az átállás elősegitésén. -2015 május-

Elem élettartam

Az eszköz akkumulátor élettartama a Z-Wave Plus generációval  jelentősen javult a korábbi generációkhoz képest. Össze tudja hasonlitani a rendszer más eszközeivel, és látni fogja a hosszabb akkumulátor-élettartamot, amit a Z-Wave Plus eszközök kinálnak. Ez elérheti az 50%-os nyereséget.

Hatótávolság

Bizonyos tipusú eszközök - pl. elemes-  erősen támaszkodnak a hálózatban lévő többi készülék repeater funkciójára. Ha ön használ egy vegyes Z-Wave hálózatot, az eredeti készülékek nem biztos, hogy élvezhetik a Z-Wave Plus által nyújtott hatóság növelő képességet.

Ellenőrzés

Ha van egy Z-Wave Plus vezérlőnk, akkor látni fogja az új rendszer előnyeit , de ügyeljen arra, hogy egy másik eszköz  "útvonal" a Z-Wave Plus készülékkel is kompatibilis legyen. Ellenkező esetben újra alapértelmezetként működik, mint egy sima Z-Wave készüléket.

Z-Wave Plus készülék csatlakoztatása

A Z-Wave Plus készülékek csatlakozása rendkívül egyszerű és felhasználóbarát. A legtöbb alkalommal ezt egyetlen kattintással eltudjuk érni hogy hozzá adjunk egy Z-Wave Plus eszközt az otthoni hálózatunkhoz.

                                                                                                               Modulok

1. lépés

2. lépés

3. lépés

modul Inclusion

 Kattintson az "Add Device" gombra

Kattintás a modulon, ha szükséges

A modul  megjelennik a felületen

                                                                                                             Mozgásérzékelő

1. lépés

2. lépés

3. lépés

Mozgásérzékelő Inclusion

Nyissa meg az App-ot 
és kattintson az "Add Device"

Kattintson a Z-Wave gombra az érzékelőn

Az érzékelőt megmutatja az App

                                                                                                         Termosztatikus szelep

1. lépés

2. lépés

3. lépés


TRV Inclusion

Kövesse a videót,
és kattintson az eszközön

Kattintson a Z-Wave gombra az eszközön

Az eszközt hozzá lehet rendelni
egy vagy több irányítópulthoz                                                                                                    Intelligens foglalat

1. lépés

2. lépés

3. lépés


Intelligens Socket Inclusion

A webes UI oldalon  kattintson a "Hozzáadás" gombra

Kattintson a Z-Wave gombra, ha szükséges

A foglalat megjelenik az UI felületen