Fibaro Smoke Sensor termék ismertető


A Fibaro Z-Wave füstérzékelő, amely egyesíti a szépséget és az új technológiát, hogy megvédje családját és otthonát.
Fibaro Z-wave Füst érzékelő

  • Érzékeli a füstöt és a hőmérséklete
  • egyszerű telepítés
  • Elemes 
  • Z-Wave / Z-Wave Plus Wireless 
  • Érzékenység kalibrációs funkció
  • Z-Wave Plus Certified

Szemet gyönyörködtető, minimalista dizájn

A piacon elérhető szinte minden füstérzékelő  egyetlen célt tart szem előtt - felfedezni a lehetséges veszélyeket. A gyártók nem fordítottak figyelmet a tervezésre.  Azonban, mint a legtöbb más érzékelő, a füstérzékelő is olyan eszköz, amely látható helyen, például a mennyezetre van telepítve. Ezért a Fibaro tervezői úgy döntöttek, hogy egyesítik kompromisszummentes biztonsági funkcionalitást és gyönyörű kialakítás, amely illeszkedik minden belső térrel. A Fibaro füstérzékelő tökéletes érzékelő, amely egyesíti a szépséget és az új technológiát, hogy megvédje családját és otthonát.

Minimalista kialakítás - Sima vonalak, fényes felület és  kis méret. Ezek ötvözeteként a Fibaro létre hozta a legszebb füstérzékelőt ami valaha készült

Vizuális és akusztikus riasztás - A Fibaro füstérzékelő tudatja Önnel, a felfedezett fenyegetés, többszínű RGB LED dióda és beépített sziréna útján.

Polírozott rács -  A rács nem csak a dizájn része. Lehetővé teszi a kis koncentráció észlelését, igy gyorsabb a reakció.

Fibaro Füst érzékelő - minimalista dizájn

Ultra kis ház a tökéletességre

A méretei 65x28mm. A Fibaro füstérzékelő talán a legkisebb vezeték nélküli füstérzékelő a világban. Fejlett gyártási technológia lehetővé tette, hogy jelentősen minimalizálja az  érzékelő elemeket, így az érzékelő a legfejlettebb eszköz az adott típuson belül, ami a piacon elérhető. A perforáció lehetővé teszi, hogy a füst megfelelően jusson a kamrába, igy a  felfedezett fenyegetés riasztást aktívál. Minden belépő rés elektrokémiai alakú, így a füst terjedését a ház pontosan irányitja az érzékelő kamrába. A tűz észlelése után gyorsan reagál, a Fibaro füstérzékelő  tökéletes védelmet nyújt, minimalizálva károkat.


Nem csak füst érzékelő

Egyes anyagok égnek füst nélkül is. Ezért a Fibaro mérnökei úgy döntöttek, hogy további védelmet biztositanak a Fibaro füstérzékelőben, hőmérséklet érzékelő formájában. Ha a füst elegye nem  elég ahhoz, hogy  riasztást váltson ki, a készülék továbbra is képes észlelni a veszélyt , a gyors hőmérséklet-változás okozta tüzet. A gyors hőmérséklet változás, ami emelkedhet akár 54 C° fok fölé is, elég a Fibaro füstérzékelőnek, hogy fenyegetést érzékeljen és figyelmezteti az otthon tartózkodókat. 

Fibaro Füst érzékelő - hőmérséklet-érzékelő

Egy érzékelő, sok lehetőség

A Fibaro füstérzékelőt, minden lehetséges felhasználási területet szem előtt tartva tervezték - a riasztási mód,a kompatibilitás a különböző riasztórendszerekhez és a vezetékes vagy vezeték nélküli kommunikáció. Ennek eredményeként, a legoptimálisabb helyre szerelhetjük a füstérzékelőt,  függetlenül attól, hogy tud-e csatlakozni egy tápegységhez. Ilyen formán a Fibaro füstérzékelő kielégíti minden igényét .

füstérzékelő

Elem vagy 12/24 VDC

Tud csatlakozni az érzékelő 12/ 24 VDC adapterhez, vagy hagyja,  az akkumulátor táplálás üzemmódba, és élvezze akár 3 év folyamat működést.

füstjelző

Kompatibilis

Az érzékelő lehetővé teszi az integrációt szinte minden vezetékes riasztórendszerekhez, ami elérhető a piacon.füstérzékelőKommunikáció

Vastag, megerősítettek a falak ? Kétséges a vezeték nélküli kommunikáció ? Csatlakoztassa a  FIBARO füstérzékelőt egy vezetékkel a riasztórendszeréhez

Ön dönti el

Az intelligens otthon segít megvédeni családját a tűz és más veszélyekkel szemben. Ön dönti el, milyen beavatkozásokat tesz vezérlője,  abban az esetben, ha tűz, vízszivárgás vagy betörés fenyegetetsége áll fent. Abban az esetben, ha a füstérzékelő felfedezi a  veszélyt, felhúzhatja a redőnyöket, kinyithatja a  garázskaput,  ablakokat, valamint világító biztonságos menekülési útvonalat kapcsolhat be. Manuálisan is elindithatunk egy biztonsági jelenetet, hogy teljesüljön az  összes életmentő intézkedés egy pánikgomb megnyomásával.

tűzjelző

Érzékenység kalibrálása

A FIBARO füstérzékelő kínál egy speciális beállítást az érzékenység konfigurálására. A beállitás különböző lehet, attól függően, hogy hová helyeztük az érzékelőt. A konyhában, nagyon érzékeny beállitás válthatja ki a riasztást , ha megsütjük húst, ezért  kell az alacsonyabb érzékenység, így elkerülhető a téves riasztások . A többi szoba, ahol a füst jelenléte kevésbé valószínű normál körülmények között, érzékelőt úgy kell beállítani, hogy a maximális érzékenységen legyen, annak érdekében, hogy a legjobb védelmet nyújtsa.

füstérzékelő

                                         ALACSONY                                                           KÖZEPES                                                    MAGAS


füstérzékelő

Szabotázs megelőzés

A FIBARO füstérzékelő beépített szabotázs funkciója megelőzi, hogy bármilyen mechanikai beavatkozás zavarja a készülék normál működését. A füstérzékelő rendkívül fontos eleme az otthoni biztonsági rendszernek, ezért bármilyen szakszerűtlen kisérlet  nem megengedett. Mindegy, hogy áramellátást megszüntetése, lopás, vagy bármilyen más szabotázs kísérletet, azonnali reakciót erdeményez.


Z-Wave hálózat
tartomány teszter

Beépített RGB LED jelző segitségével tesztelhetjük a Z-Wave hálózat által lefedett területet. A stabil kommunikáció az alapja a jól működő  intelligens otthon rendszerünknek.

A szenzor képes kommunikálni a riasztórendszerrel,  vezetékes vagy vezeték nélkül a Z-Wave hálózaon. A Z-Wave hálózat hatósugara esetleg túl gyenge ahhoz, hogy  közvetlenül kommunikáljon a fő vezérlővel, akkor a hálózat többi tagjai repeater funkciója segit, hogy a jelzés biztosan elérje célját.


füstjelző
füstjelző

fust11
Beépített teszt funkció

A füstérzékelő egy akkumulátoros eszköz, amely teszteli a Z-Wave hálózatot és önmagát is, és tájékoztatja a Home Center-t az esetleges hibáról. A tesztelés 5 mp-ként történik, a vizsgálat elég megnyomni és lenyomva tartani a készülék házán található gombot és megvárni a jelzőfényt. A készülékbe épített jelzőfény zöld színnel jelzi a megfelelő működési állapotot.


A biztonságos konyha érdekében

A Fibaro füstérzékelő kötelező vendég a konyhában. Minden alkalommal, amikor elkészíti a kedvenc ételét a családnak, akkor tesz róla, hogy ne felejtsük elzárni a gázt, vagy becsukni a  kemencét. Ezért biztositja a Fibaro füstérzékelő az Ön kényelmét, biztonságát és hogy élvezhesse a  vasárnapi ebédet.

tűzjelző

Már a legkisebb
füst is látható a diagramon

Az úgynevezett "fekete doboz" értékeli a füstérzékelő bejegyzéseit, információit, függetlenül attól, hogy a riasztó rendszer élesített vagy nem. Az érzékelő figyeli a füst koncentrációját és információkat küld a fő vezérlőnek időközönként. Most már képes felismerni akár a cigaretta füstöt is.

tűzjelző

Szoftver frissítés*

Ez a high-tech füstérzékelő lehetővé teszi a teljesen automatikus szoftverfrissítés. Amint van elérhető frissítés, új funkciók vagy javítás az eszköz működésére, az érzékelő automatikusan  telepíti a szoftvert, igy nem pazarolja az idejét. A fő vezérlője ellenőrzi, hogy a füst érzékelő szoftvere mindig naprakész legyen a maximális biztonság érdekében.
 ∗ A frissítés funkció hamarosan elérhető lesz.

tűzjelző